Loading
Vijesti

Digitalna Noć muzeja

02. 01. 2022.

Omiljeno događanje za sve ljubitelje kulture i kvalitetne zabave je, već dugi niz godina nezaobilazna, Noć muzeja. Iako je aktualna epidemijska situacija prilično promijenila strukturu ove jedinstvene manifestacije, muzeji i druge slične institucije koje su sudjelovale u ovogodišnjoj Noći muzeja 28. siječnja pokazali su da se mogu vrlo kvalitetno adaptirati na nove uvjete i ponuditi velik izbor - što stvarnih, što virtualnih (digitalnih) muzejskih doživljaja. Ukupno je ove godine u Noći muzeja sudjelovalo preko 200 kulturnih ustanova.

Jedan od primjera uspješne prilagodbe na novu digitalnu stvarnost je i naš HT muzej koji je u 17. Noći muzeja sudjelovao s digitalnom izložbom „U potrazi za prvim mobitelom" otvorenom krajem 2021. godine u povodu 30. godišnjice mobilne telefonije u Hrvatskoj.

Online posjetitelje HT muzeja privukla je interaktivnost i inovativnost digitalne izložbe, koja na nesvakidašnji način predstavlja poznate i nepoznate crtice iz, ne tako duge, prošlosti mobilnih telefona.

Izložba je od otvorenja 21.12.2020. do danas imala i lijepu posjećenost. Do kraja siječnja izložbu je vidjelo preko 1800 posjetitelja HT digitalnog muzeja.